top of page

Moderna fastigheter.

Naturliga material.

KL-Projekt är en rutinerad byggentreprenör som företrädesvis erbjuder totalentreprenad av husstommar i trä. Vi är specialiserade på KL-trä, ett fantastiskt byggnadsmaterial som vi också där det passar, rekommenderar våra kunder att välja. Dels med anledning av dess byggegenskaper och formstabilitet, dels på grund av materialets förmåga att möta framtidens miljökrav.

 

Byggnadsmaterialet KL-Trä i korthet I sin grundkonstruktion är KL-trä massiva träskivor av hyvlat virke som limmas ihop med vartannat skikt korslagt, vilket stärker formstabiliteten. Resultatet är ett byggelement som är tvärstyvt och mycket tåligt i förhållande till sin låga vikt. Faktorer som ger möjlighet till stora spännvidder och effektiva metoder för snabbt montage. 

 

Andra positiva faktorer är att KL-Trä har fuktbuffrande och hygroskopiska egenskaper vilket betyder att det avger och tar upp fukt i omgivande luft, egenskaper som leder till ett bra inomhusklimat. Dessutom ger den massiva konstruktionen ett bra brandmotstånd.

 

När ni anlitar oss på KL-Projekt hjälper vi er från idé till nyckelfärdig lösning. Oavsett om ni ska bygga ett helt nytt hus från grunden, renovera eller bygga till, hjälper vi er längs hela vägen. Tillsammans skapar vi de absolut bästa förutsättningarna så att ert projekt blir tids- och kostnadseffektivt samt att slutresultatet blir av högsta kvalitet.

Vill ni veta mer om KL-Trä? Klicka här...

Från idé till nyckelfärdigt.

HÅLLBARA BYGGNADSPROJEKT I MASSIVT KL-TRÄ 

Med lång erfarenhet från byggbranschen och ett genuint kontaktnät så hjälper vi er med allt ifrån underlag till byggnadslov, ritningar och byggnation.

Utifrån era önskemål och kravspecifikation, tar vi ansvar och agerar som totalentreprenör eller så tar vi hand om utvalda delar i ert byggnadsprojekt

LÅNG ERFARENHET OCH BRETT NÄTVERK

Med erfarna projektledare, drivna platschefer och skickliga hantverkare sköter vi framgångsrikt våra kunders byggprojekt. Med ett brett nätverk av leverantörer säkerställer vi också hög kvalitet, bra logistik och sjyssta priser på materialinköp.

På KL-Projekt åtar vi oss de flesta typer av byggnadsprojekt inom nybyggnation, tillbyggnad och ombyggnad. Det kan t.ex. handla om omfattande fastighetskomplex, villabyggen, fasadrenoveringar, altanbyggen och det mesta som förväntas av en komplett byggentreprenör.

 

Som kund till KL-Projekt kan ni alltid förvänta er ett 100% engagemang från vår sida, detta oavsett stort eller litet projekt. 

BYGGNATION

Att genomföra ett byggprojekt med fullvärdigt resultat kräver kompetens, erfarenhet, och en välgjord projektplan. Det är här som projektledaren kommer in i bilden och driver byggprojektet från det första planeringsmötet till dess att byggprojektet är slutbesiktigat och slutresultatet är godkänt.

 

När vi på KL-Projekt får uppgiften att agera byggprojektledare ser vi till att beställaren känner sig trygg och har en ansvarig att luta sig mot under hela processen. Vi tar bl.a. hand om upphandling av entreprenörer, teknisk rådgivning, ledning av det faktiska bygget, fortlöpande kontroller samt samordning av besiktningar.

 

Som byggprojektledare ser vi till att beställaren sparar tid, slipper onödigt huvudbry och viktigast av allt, så säkerställer vi så att beställaren får det man beställt och betalat för.

PROJEKTLEDNING

När ni bestämt vilken typ av hus ni vill bygga är det dags att börja projektera, vilket bland annat betyder att man behöver välgjorda förfrågningsunderlag, söka bygglov, hitta entreprenörer och skriva kontrakt.

 

Därtill behövs också färdigställandeskydd och byggnadskreditiv. Exempel på handlingar som ska bifogas till en ansökan om bygglov är, huvudritningar med plan och fasader, sektionsritning, situationsplan, tekniska beskrivningar och anmälan av ansvarig byggledare. Ibland behövs också tekniska beskrivningar, konstruktionsritningar och ritning över vatten- och avloppsinstallationer

 

På KL-Projekt har vi lång och gedigen erfarenhet av projekteringsfasen och vi hjälper våra kunder från början till slut med att organisera, leda och kontrollera bygget.

PROJEKTERING

Oavsett om det gäller nybyggnation av ett omfattande fastighetskomplex, en vattenskada, takrenovering eller kanske att bygga ut altanen i er sommarstuga,

så är vi på KL-Projekt redo att hjälpa er med hela eller delar av ert projekt.

Vilka utmaningar och drömmar har ni?

KL-Projekt en hållbar partner

.

EXEMPEL PÅ KUNDER OCH SAMARBETSPARTNER

Vilka husdrömmar har ni?

Kanske kan vi på KL-Projekt tillsammans med er förverkliga dom. 

Vill ni veta mer om våra projekt med privata villor och sommarbostäder är ni välkomna att kontakta oss nedan.

Kundcase privat villa

KL-Trä rationellt använt på byggnadsstomme med långa genomgående väggar. Hisschakt samt trapphus fungerar som stabiliserande delar och är även dom i trä.

Vill ni veta mer om just detta projekt är ni välkomna att kontakta oss nedan.

Kundcase Tärnan

Rätt material på rätt plats, effektiva hybridstommar, en kombination av KL-trä, stålbalkar och kärna i betong för att hantera utformningen av byggnaden samt optimera stabiliteten.

 

Vill ni veta mer om just detta projekt är ni välkomna att kontakta oss nedan.

Kundcase

bottom of page